Wat is USB OTG / USB Host Mode op Android? Hoe weet ik of mijn telefoon dit ondersteunt?

OPMERKING: Dit artikel is alleen voor gebruikers die hun Backbone One aansluiten op een Android-apparaat.

Wat is USB OTG / USB Host Mode (met HID-ondersteuning)?

USB OTG / USB Host Mode (met HID-ondersteuning) is vereist voor alle Android-apparaten die de Backbone One willen gebruiken. Maar wat betekent dat precies?

Met USB OTG (OTG betekent On-The-Go) kan een Android-apparaat fungeren als een 'USB-gastheer', waardoor het in staat is USB-apparaten te bedienen en van stroom te voorzien. Een Android-telefoon heeft met andere woorden USB OTG nodig om stroom naar de Backbone One te sturen, zodat je hem kunt gebruiken voor al je favoriete games! USB OTG wordt automatisch ondersteund door de meeste compatibele Android-apparaten en hoeft niet geactiveerd te worden. Als je twijfelt, kun je proberen uit te zoeken hoe je het op jouw toestel kunt activeren door de website van de fabrikant te bezoeken.

USB Host Mode (met HID-ondersteuning) is een setup voor de technisch onderlegden wiens apparaten niet automatisch USB OTG ondersteunen. USB Host Mode (met HID-ondersteuning) moet worden geactiveerd met behulp van API's en code.

OPMERKING: De ondersteuning van Backbone kan niet helpen bij het instellen van de USB Host Mode. Kijk voor hulp bij het instellen van de USB Host Mode in de apparaatspecifieke Developer Docs voor jouw Android.

Hoe weet ik of mijn Android-telefoon USB OTG ondersteunt?

De eenvoudigste manier om te bepalen of je Android-telefoon USB OTG ondersteunt, is een app te downloaden op het Android-apparaat in kwestie en de compatibiliteit te controleren.

Download de Easy OTG Checker op je Android-apparaat als je klaar bent om de compatibiliteit te controleren. Dit heb je nodig:

1. je Android-telefoon
  2. een USB OTG-kabel of -adapter. Die zit meestal in de doos wanneer je een Android-telefoon koopt. (OPMERKING: Dit is niet nodig als je USB-apparaat rechtstreeks op je apparaat wordt aangesloten, zoals bij een duo drive Flash Drive)
  3. een USB-apparaat (zoals een toetsenbord, printer, camera, enz.)

Sluit je USB-apparaat aan op je Android en gebruik de app om te controleren of je apparaat compatibel is. Als je een groen vinkje krijgt ✅, is je apparaat compatibel met de Backbone One!