Wat is USB OTG / USB Host Mode op Android? Hoe weet ik of mijn telefoon dit ondersteunt?

NB: Dit artikel is alleen voor gebruikers die hun Backbone One aansluiten op een Android apparaat.

Wat is USB OTG / USB Host Mode (met HID-ondersteuning)?

USB OTG / USB Host Mode (met HID ondersteuning) is vereist voor alle Android apparaten die de Backbone One willen gebruiken. Maar wat betekent dat precies?

Met USB OTG (OTG betekent On-The-Go) kan een Android-toestel fungeren als een "USB-gastheer", waardoor het in staat is USB-apparaten te bedienen en van stroom te voorzien. Met andere woorden, een Android-telefoon heeft USB OTG nodig om stroom naar de Backbone One te sturen, zodat je hem kunt gebruiken voor al je favoriete games! USB OTG wordt automatisch ondersteund doorde meeste compatibele Android-apparaten en hoeft niet te worden geactiveerd. Als u het niet zeker weet, kunt u proberen uit te zoeken hoe u het op uw toestel kunt activeren door de website van de fabrikant te bezoeken.

USB Host Mode (met HID ondersteuning) is een setup voor de technisch onderlegden wiens apparaten niet automatisch USB OTG ondersteunen. USB Host Mode (met HID-ondersteuning) moet worden geactiveerd met behulp van API's en code.

OPMERKING: Het Backbone Support team kan niet helpen bij het instellen van de USB Host Mode. Kijk voor hulp bij het instellen van de USB Host-modus in de apparaatspecifieke Developer Docs voor uw Android.

Hoe weet ik of mijn Android-telefoon USB OTG ondersteunt?

De eenvoudigste manier om te bepalen of uw Android-telefoon USB OTG ondersteunt, is een app te downloaden op het Android-toestel in kwestie en de compatibiliteit te controleren.

Download de Easy OTG Checker op je Android-toestel als je klaar bent om de compatibiliteit te controleren. Dat heb je nodig:

1. Uw Android-telefoon
  2. Een USB OTG-kabel of adapter, die meestal in de doos zit wanneer u een Android-telefoon koopt (OPMERKING: Dit is niet nodig als uw USB-apparaat rechtstreeks op uw apparaat wordt aangesloten, zoals een duo drive Flash Drive)
  3. Elk USB-apparaat (zoals een toetsenbord, printer, camera, enz.)

Sluit uw USB-apparaat aan op uw Android en gebruik de app om te controleren of uw apparaat compatibel is. Als u een groen vinkje krijgt ✅ is uw apparaat compatibel met de Backbone+!