Nee, Backbone One heeft geen batterij! Backbone One trekt minimale hoeveelheden stroom van de iPhone. Het stroomverbruik is onmerkbaar laag. De mate van energieverbruik van de Backbone One is zo onbeduidend dat u de Backbone One 's nachts op uw telefoon aangesloten zou kunnen laten zonder dat de batterijduur van uw telefoon merkbaar verandert.

Dat gezegd hebbende, games die op je telefoon worden uitgevoerd, kunnen aanzienlijke hoeveelheden stroom verbruiken vanwege zaken als graphics, netwerken en audio. Daarom, in het besef dat de levensduur van de batterij van cruciaal belang is voor gamen op mobiele apparaten, hebben we een pass-through Lightning-poort op de Backbone One ontworpen om je telefoon tijdens het spelen op te laden.